Gdzie zorganizować przyjęcie dla pracowników?
W małych firmach, jak i dużych przedsiębiorstwach ostatnimi czasy, coraz bardziej popularne są imprezy integracyjne i wszelkiego rodzaju przyjęcia. Nierzadko, mają one charakter nieformalny, a nawet przybierają postać tematycznych. Okazji do ich wyprawiania jest natomiast całe mnóstwo, a nadrzędny cel to za każdym razem integracja pracowników. By jednak impreza okazała się naprawdę udana, spełnionych musi być kilka warunków. Liczy się tu niewątpliwie odpowiednia lokalizacja, smaczne jedzenie i dobra muzyka. Dopiero wówczas, mamy gwarancję, że niezapomniane wrażenia na długo pozostaną w pamięci wszystkich.
Sprawdź również: agencja pracy PRF Work
Wybór miejsca – kluczem do sukcesu
Pierwszym punktem przy organizacji tego typu uroczystości jest dobór właściwej lokalizacji o dogodnym położeniu i bogatym zapleczu restauracyjnym lub cateringowym. Godnym polecenia miejscem jest, chociażby sala bankietowa GoParty.pl w Warszawie, która doskonale nadaje się pod wynajem na niemal każdą okoliczność. Komfortowa, klimatyzowana przestrzeń o powierzchni 100 m², wraz z pokaźnych rozmiarów stołem, pozwala na zorganizowanie imprezy dla co najmniej 70 osób.
Szczególną uwagę powinniśmy zwracać również na otoczenie, gdyż zwłaszcza latem miło jest odpocząć i porozmawiać na zewnątrz- świetnie, jeśli wykorzystać w tym celu można ogródek. Ponadto, mile widziane jest porządne nagłośnienie, jakie umożliwia wspaniałą zabawę na parkiecie tanecznym, oraz na przykład przeprowadzenie konkursu karaoke.
Sprawdź również: organizacja imprez plenerowych
Bez pysznego jedzenia się nie obejdzie
Sprawą wysokiej rangi jest też z kolei kwestia jedzenia. Któż bowiem ma ochotę na beztroskie pląsy z pustym żołądkiem. Dania i napoje serwowane podczas imprezy firmowej muszą być zatem wysokiej jakości, najlepiej oparte na wykorzystaniu produktów sezonowych. Dobrze wiec, aby oferta cateringu zawierała zarówno posiłki na ciepło, jak i zimne przystawki. Stąd, znakomitym rozwiązaniem jest dostępny dla gości szwedzki bufet, zawierający słodkie i słone przekąski, kanapki bankietowe, czy sałatki.
Tymczasem, rodzaj kuchni nie ma aż tak wielkiego znaczenia, choć warto zadbać o różnorodność na stole. Z drugiej strony, trzeba pamiętać, że obecnie spora ilość osób przechodzi na wegetarianizm, dlatego też należy uwzględnić ich preferencje, komponując złożone menu. Z uwagi na fakt, iż zapraszamy na bankiet swoich kontrahentów i pracowników, warto postawić nie tylko na smak, ale też na estetykę podania.
Muzyka robi robotę
Ostatnim elementem, którego nie może zabraknąć, jest muzyka, a co za tym idzie wysokiej jakości dźwięk, zapewniony przez solidny sprzęt. Mówiąc zaś stricte o oprawie muzycznej, zwykle część oficjalna imprezy odbywa się z muzykę klasyczną w tle. Często też w głośnikach leci jazz i muzyka elektroniczna, a następnie zabawa toczy się w rytm muzyki tanecznej. Oprócz tego, agencje eventowe, którym przeważnie zleca się organizację podobnych wydarzeń firmowych, same podsuwają propozycje najkorzystniejszych scenariuszy, indywidualnie podchodząc do każdego klienta. Zależnie od profilu przedsiębiorstwa i danej okazji, inaczej konstruuje się ofertę i ustala priorytety.
Rozpoczęcie przygotowań odpowiednio wcześniej i jednocześnie przeprowadzenie rzetelnego researchu to zatem stuprocentowa recepta na cudowne chwile w gronie współpracowników. Niezbędne będą też gadżety reklamowe, drobne upominki dla uczestników i oczywiście ujednolicony, schludny dress code. Pewnym jest, że elegancki strój skutecznie podkreśli rangę wieczoru, jak i nada mu wyjątkowego klimatu, wszak nie codziennie widzimy cały zespół w szykownych garniturach i kreacjach balowych.